Inschrijven

Actief in je buurt

Vrijwilligerswerk in jouw buurt

Vrijwilligerswerk doen kan ook in je eigen buurt! Dicht bij huis en samen met je buurtgenoten, die zich samen met jou inzetten voor de omgeving. Gezellig, interessant en nuttig dus!

Kijk in de vacaturebank naar de mogelijkheden binnen jouw stadsdeel.

Eigen initiatief starten

Stel, je wilt graag iets leuks organiseren in je wijk, of je baalt van het zwerfafval in je buurt. Je wilt er graag iets aan doen en hebt hier ook al wel een idee over.  Maar waar begin je? Wie wil je erbij betrekken en hoe doe ik dat? Kun je subsidie aanvragen? Wat zijn dan je mogelijkheden?
 
Je kunt het initiatief zelfstandig starten, samen met mensen uit je buurt.
Tip: wil je weten hoe je mensen uit de buurt kunt betrekken, kijk dan eens naar de animatie 'een burgerinitiatief voor iedereen: zo doe je dat!'

Zoek je hulp?
Neem eens contact op met het WijEindhoven. Samen met bewoners werken zij aan de meest uiteenlopende initiatieven. Van oplossingen voor het hondenpoepprobleem, leuke activiteiten voor jong en oud tot het verbeteren van de financiële situatie van buurtbewoners met een kleine beurs.
 
De gemeente Eindhoven kan je initiatief mogelijk subsidiëren. Ga voor meer informatie naar de site van de gemeente.
 
Heb je vrijwilligers nodig om het initiatief mee uit te voeren? Meld je hier aan als organisatie en plaats een vacature.
 

 

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Ondersteuning
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in. 

Plannen
Het Oranje Fonds biedt buurtorganisaties met goede plannen een financiële bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren. Vanaf half juni kunt u uw bijdrage, na het aanmelden van uw activiteit, hier aanvragen.

Meer weten?
www.burendag.nl.