Inschrijven

Zoektips

Zoekfilters

In de vacaturebank staat gemiddeld een aanbod van 750 vacatures. Maak daarom handig gebruik van de zoekfilters om de keuzemogelijkheden te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je op zoek bent naar langdurig vrijwilligerswerk of juist naar een tijdelijke klus, in welk stadsdeel je actief wilt worden of voor welke doelgroep.

Maar let op: gebruik niet te veel zoekfilters. Je zou dan zomaar een leuke vacature mis kunnen lopen

Talentenscan

Voordat je op zoek gaat naar een vacature, bedenk je eerst wat je leuk vindt en wat je goed kunt.
Om erachter te komen wat voor type vrijwilliger je bent en wat voor soort werk bij je past, kun je de online Talentenscan doen op Eindhoven Doet. Start de talentenscan en ontdek welk soort werk goed bij jou past.

Je kunt ook andere testen doen:
Ik ben geweldig: speciaal voor jongeren, ook handig als je aan het oriënteren bent op een maatschappelijke stage.

Maak een profiel aan

Een profiel op Eindhoven Doet is een belangrijke stap naar het vinden van vrijwilligerswerk dat bij je past. Je kunt een eigen profiel eenvoudig aanmaken als je een account hebt. Maak direct een account aan.

Zorg dat jouw profiel compleet is. Vink aan welke onderdelen voor jou van belang zijn, bijvoorbeeld in welk stadsdeel je actief wilt zijn of het soort vrijwilligerswerk dat je wilt doen. Hoe meer voorkeuren je aangeeft, hoe makkelijker het is om een passende vacature te vinden.

Het profiel dat jij aanmaakt op Eindhoven Doet staat in de Kandidatenbank. Het is alleen zichtbaar voor organisaties die vrijwilligers zoeken en de bemiddelaars van Eindhoven Doet. 

Passende vacatures in je mailbox

Vind je niet zo snel een passende vacature? Dan kun je gebruik maken van job-alert. Je ontvangt dan regelmatig een mail met daarin vacatures die passen bij jouw profiel.

Als je een eigen account hebt aangemaakt, dan kun je een job-alert aanmaken via het rolmenu onder je naam of via de button op de vacaturebank.

Bij twijfel

Zie je een leuke vacature, maar twijfel je nog? Bel de organisatie even voor meer informatie. De contactgegevens staan bij de vacature. Je kunt ook altijd eerst een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek.

Bij twijfel kun je ook een beroep doen op de bemiddelaars van Eindhoven Doet. We helpen je met het zoeken en benaderen van een organisatie. 

Persoonlijke bemiddeling

Je kunt zelf naar vrijwilligerswerk zoeken in de vacaturebank. Maar wil je graag dat er iemand met je meedenkt en -zoekt, kom dan eens langs bij een van de locaties van Eindhoven Doet. Klik hier voor adressen en openingstijden.

Vrijwilligerscoach

Wil je graag ondersteuning bij het vinden van vrijwilligerswerk kom dan eens praten over gratis coaching naar of tijdens vrijwilligerswerk

Ga samen met de vrijwilligerscoach
- op zoek naar wat je wilt en wat je kunt
- een plan maken hoe je vrijwilligerswerk gaat oppakken.
- een geschikte vrijwilligersplek zoeken
- op kennismakingsgesprek gaan bij de organisatie waar je graag vrijwilligerswerk wilt doen en concrete afspraken maken
En als je wilt is de vrijwilligerscoach de eerste keer (keren) aanwezig zijn op je werkplek. 

De vrijwilligerscoach is voor de eerste periode jouw aanspreekpunt. Je hebt regelmatig contact voor terugkoppeling hoe het gaat en waar je eventueel tegen aanloopt in je vrijwilligerswerk.
In principe ondersteunt de vrijwilligerscoach je voor (maximaal) 3 maanden.

Iets voor jou? Meld je dan aan bij Elvera Niën of Marjo Dankers: 
e.nien@eindhovendoet.nl | m.dankers@eindhovendoet.nl | tel. 040 219 33 99 of kom langs bij Eindhoven Doet op de Beemdstraat 29. Wij helpen je graag verder.

Leerplek zoeken

Vrijwilligerswerk als leerplek biedt je de mogelijkheid werkzaamheden te doen die een bijdrage leveren aan de maatschappij. Het geeft je de kans om werk te verrichten dat je misschien nooit eerder gedaan hebt en te ontdekken wat jij leuk vindt. Draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, het leren van nieuwe vaardigheden en ontwikkelen van competenties.

Leerplekken bieden kansen voor:

  • studenten die in het kader van een maatschappelijke opdracht aan de slag moeten
  • scholieren die burgerschapcompetenties gaan ontwikkelen
  • maatschappelijke stagiaires
  • mensen die hun cv willen (aan)vullen
  • mensen die actief moeten worden in het kader van een regeling